قیمت سکه و ارز
۱۳۹۵/۰۳/۱۸ - ۲۰:۳۴

2500سایت دولتی در مرز هک شدن

مرکز مدیریت و امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای برای 2500 سایت وابسته به نهاد های دولتی توصیه هایی ارائه کرده که اگر رعایت نشوند، آنها هم به دام هکرها می افتند.

2500سایت دولتی در مرز هک شدن

به گزارش سراج24،در مدتی که مسولان کشوری تاکید می کردند هک سایت های دولتی و دسترسی به اطلاعات آن ها در سایر نقاط دنیا نیز روی می‌دهد و این پدیده را رایج عنوان کردند مرکز ماهر نظری در این مورد ارائه نکرد و به دنبال یافتن راه حل اساسی برای پیگیری نا امنی و بستن راه های نفوذ هکرها بود.


عادی خواندن مسئله هک اطلاعات دولتی را ابتدا ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی عادی خواند و گفت: «این هک ها موضوع عجیبی نیست و هر روز در جهان شاهد موارد متعددی از این قبیل هستیم، همچنان که اخیراً شبکه بین‌المللی سوئیفت نیز هک شد. البته در ایران تیم‌های امنیتی قوی برای مقابله با این سوءاستفاده‌ها وجود دارد.»
 
 
نوشداریی بعد از مرگ برای سایت های دولتی
 
 
نوشداریی بعد از مرگ برای سایت های دولتی
 
 
ناگهانی بودن نفوذ هکرها ناشی واکنش وزیر ارتباطات را هم به دنبال داشت، محمود واعظی گفت: «از گذشته روش‌های مختلفی برای صیانت در فضای سایبر داشته ایم و این موضوع مختص به ایران نیست. در این مورد در بررسی اخیر مشخص شد IP هکر متعلق به منطقه اروپا است و موضوع در دست بررسی قرار دارد.»
 
از میان روش های مختلفی که به گفته مسئولان برای صیانت در فضای سایبری در ایران وجود دارد، مرکز ماهر نقش پررنگی دارد. روال مرکز ماهر در مواجهه با حملاتی که به شبکه زیرساخت کشور وارد می شود، این است که وقوع حمله را تشخیص می دهند؛ با سازمان مورد حمله تماس می گیرند و در صورت نیاز و تمایل سازمان به آنها کمک می کنند.
 
بعد از وقوع این هک ها هنوز مرکز ماهر تحلیلی از این حمله ها ندارد و گفته شده بود، این مرکز به دنبال بررسی منشا حملات و تحلیل رخداد، براساس مستندات است و تا زمانی که بررسی علمی در مورد این حملات و آسیب پذیری ها صورت نگیرد، نمی توان تحلیل درستی ارائه داد.
 
مرکز ماهر برای بالا بردن دقت در تشخیص منشا حملات سایبری به اطلاعاتی که گفته می شود از حساسیت زیادی برخوردار نبوده است تا پیش از امروز در موضع سکوت مانده بود تا اینکه صبح امروز با ابلاغ اطلاعیه ای از برنامه جامع خود برای جلوگیری از به سرقت رفتن اطلاعات رونمایی کرد.
 
 
نوشداریی بعد از مرگ برای سایت های دولتی
 
 
حالا  که مرکز "ماهر" به عنوان یک نهاد تخصصی و مرجع در کشور  اطلاعیه ای به 2500 سازمان دولتی داده است تا امنیت اطلاعاتی را تضمین کند، دیر کرد خود را اینگونه توجیه می کند که به دور از شتابزدگی بررسی هایی را انجام داده است، و  این مرکز ضمن تماس با مراکز و سایت های موردحمله واقع شده و اعلام آمادگی برای ارائه مشورت های فنی، هماهنگی های لازم را در سطح ملی و حوزه بین المللی بخصوص مراکز CERT کشورهای عربی که محتمل است منابع آنها مورد سوء استفاده هکرها واقع شده باشد، بعمل آورده و کماکان در حال پیگیری موضوع در ابعاد مختلف است.
 
از این رو با توجه به تحلیل ها و جمع بندی های صورت گرفته مرکز ماهر اعلام کرد:
 
1. کلیه سازمان ها و شرکت های متصل به سامانه تعاملی امن مرکز ماهر جهت دریافت بسته اجرایی فوری برای امن سازی پایه که براساس تجربیات و تحلیل های حملات صورت گرفته، تهیه شده است، به سامانه تعاملی مراجعه نمایند.
 
2. در این زمینه کلیه مراکز و سازمان ها که علی رغم اطلاع رسانی های قبلی، هنوز به سامانه تعاملی متصل نشده اند، اعلان می گردد هرچه سریعتر نسبت به عضویت اقدام نمایند.
 
3. به زودی گزارشی از نحوه ی همکاری دستگاه ها با مرکز ماهر درزمینه استفاده از راهنمایی ها و هشدارهای ارائه شده و میزان تعامل آنها در هنگام حوادث و رخدادهای امنیتی، به نهادهای مرجع ارائه خواهد شد.
 
 
حالا باید منتظر ماند و دید آیا پس از اعمال تدابیر این نهاد تخصصی راهی برای نفوذ هکر ها به سایت های دولتی و نفوذ به امنیت سایبری باقی می ماند یا خیر!
اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۲۴
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••